Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Donation af legeme

At donere sit legeme til videnskab kan have stor betydning for medicinsk forskning og uddannelse. BedreBegravelse er her for at vejlede og assistere dig i forbindelse med denne betydningsfulde beslutning, så du kan bidrage til fremtidens sundhed.

Donation af ens legeme til videnskaben er en vigtig og betydningsfuld handling, der bidrager til den medicinske forskning og uddannelse. Når du vælger at donere dit legeme, hjælper du med at forbedre forståelsen af menneskekroppen og fremme udviklingen af nye behandlingsmetoder. Det er dog samtidig en beslutning, som bør overvejes nøje, og vi anbefaler derfor, at du drøfter beslutningen med dine nærmeste pårørende. På denne måde er dine ønsker klare, og din familie er forberedt på det anderledes forløb efter din død.

Hvordan fungerer processen?

For at kunne donere sit legeme til videnskaben skal man være fyldt 18 år og være myndig. Beslutningen om at donere sit legeme til videnskaben skal træffes, mens man er i live, da ens pårørende ikke er bemyndiget til at gøre det på ens vegne – ej heller efter ens død. Derudover kræver det, at der afgives en testamentarisk erklæring om donation til et af følgende institutter; Københavns Universitet, Aarhus Universitet eller Syddansk Universitet. Dokumenterne til dette kan bestilles ved det enkelte institut.

Når testamentet er udfyldt og journaliseret på instituttet, modtager man som doner det udfyldte testamente, som bør opbevares med ens personlige papirer, samt et donorkort, som man altid bør have på sig – for eksempel i sin pung. Det er vigtigt at delagtigøre sine pårørende i denne beslutning for at sikre, at de er forberedt på processen og de praktiske ændringer, der følger efter et dødsfald.

Når en person, der har doneret sit legeme, afgår ved døden, skal legemet normalt overdrages til universitet inden for fire dage. Dette efterlader selvsagt ikke meget tid til at planlægge og afholde en traditionel afskedsceremoni, men det er dog muligt.

Mulighed for afskedsceremoni

Hos BedreBegravelse har vi erfaring med at arrangere afskedsceremonier inden for den korte tidsfrist, der er givet ved donation af legeme, hvis de pårørende ønsker dette. Derudover tilbyder vi også at arrangere mindehøjtideligheder for afdøde uden, at kisten er til stede, hvilket er aktuelt i de tilfælde, hvor kisten med afdødes legeme køres direkte til instituttet. Lige meget hvilken type af ceremoni, der ønskes, står vores erfarne bedemænd klar til at rådgive om mulighederne for en højtidelighed, der respekterer både den afdødes ønsker og de efterladtes behov for at sige farvel.

Efter at forskningen er afsluttet, hvilket kan tage op til to år, sørger vi hos BedreBegravelse for rustvognskørsel til krematoriet samt udlevering af den afdødes aske til familien for efterfølgende urnenedsættelse eller askespredning. Her kan BedreBegravelse også kan være behjælpelig med arrangementet samt håndtering af alt det nødvendige papirarbejde.

Gratis rustvognskørsel

Universiteterne, der modtager kropsdonationer, dækker visse omkostninger forbundet med den sidste rejse. Dette inkluderer i nogle tilfælde en hvid standardkiste samt rustvognskørslen til universitetet og efterfølgende til krematoriet. Det er dog vigtigt at bemærke, at kun rustvognskørsel efter hverdagstakster er dækket. Hvis der er behov for transport uden for normale arbejdstider eller i weekender, kan der være ekstra omkostninger forbundet med dette. Da detaljerne kan variere, står vi hos BedreBegravelse klar til at sikre os, at de pårørende er fuldt informerede om disse aspekter.

Din rolle i fremtidens sundhedsvidenskab

Ved at vælge at donere dit legeme til videnskaben spiller du en direkte rolle i at forme fremtidige medicinske fremskridt. Hvis du overvejer denne mulighed, er BedreBegravelse her for at støtte og guide dig igennem hele forløbet med respekt og værdighed.

For yderligere information og vejledning om donation af legeme til videnskab, kontakt os gerne direkte på 70 25 25 33. Vi er her for at hjælpe dig med at træffe en beslutning, der passer til dine ønsker og værdier.

Du kan også læse nærmere om donation af legeme på uddannelsesinstitutionernes hjemmesider:

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. 

Har du spørgsmål?

Ring til os på 70 25 25 33

Bedemand Minna A. Christensen BedreBegravelse
Minna Angelo Christensen

Minna har mere end 10 års erfaring som bedemand og har tidligere været bedemand i en lokal bedemandsforretning på Sjælland.

Hun er uddannet inden for psykologi, sorg og krise, hvilket hun bruger i dialogen med de pårørende og planlægningen af begravelser og bisættelser.

Bedemand Christian Holm BedreBegravelse
Christian Holm

Christian har mere end 13 års erfaring som bedemand og fungerer som daglig leder i BedreBegravelse.dk

Han var med til at stifte BedreBegravelse tilbage i 2010, og han har derfor indgående erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser over hele landet.