Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Bisættelse fra kapel

Et kapel tilbyder et særligt sted for afsked ved en begravelse eller bisættelse. Hos BedreBegravelse forstår vi betydningen af disse øjeblikke og står klar til at rådgive og assistere dig gennem hele forløbet.

Hvad er et kapel?

Et kapel er en mindre bygning, der benyttes til kirkelige og ceremonielle handlinger. Bygningen kan enten stå selvstændigt eller i forlængelse af en kirke, krematorie eller institution, såsom et hospital eller et plejehjem, og den udgør en essentiel ramme for både offentlige og private begravelser og bisættelser. Kapellet er åbent for alle, uanset baggrund eller tro.

Hos BedreBegravelse sikrer vi, at alle aspekter af begravelsen eller bisættelsen fra kapellet håndteres med respekt og omsorg, fra planlægning til udførelse.

Religiøse ceremonier fra kapel

En ceremoni skal ikke nødvendigvis foregå i en kirke. Med en handling fra kapel er det muligt at skabe en personlig og mindeværdig afsked, som passer til den afdødes og de pårørendes ønsker. Begravelsesceremonier i kirken er underlagt mange traditioner og skikke, som ikke ses på samme måde ved højtideligheder fra kapel. Det betyder, at der er andre muligheder for at give et personligt præg. Nogle vælger eksempelvis at afspille musik, synge fællessang eller andet, der passer til ceremonien.

For medlemmer af folkekirken, der ønsker en mere personlig og tilpasset afskedsceremoni, er kapellet derfor et populært alternativ til den traditionelle kirkeceremoni. I et kapel kan familiens præst ofte lede ceremonien, hvilket sikrer en personlig forbindelse og en meningsfuld afsked, der afspejler afdødes og familiens tro og værdier. Kapellerne er typisk mindre og tilbyder en mere intim atmosfære. De giver også mulighed for at tilpasse dekorationer og indretning, så de afspejler afdødes personlighed og livshistorie.

Borgerlig handling fra kapel

For dem, der ikke er medlem af folkekirken, eller som ønsker en borgerlig handling, er kapellet i de fleste tilfældet et oplagt valg til afholdelsen af afskeden. En borgerlig begravelse eller bisættelse er en højtidelighed uden deltagelse af en præst fra folkekirken eller andre medlemmer af trossamfund.

Hos BedreBegravelse forstår vi de udfordringer, der kan være forbundet med at arrangere en begravelses- eller bisættelsesceremoni uden for de traditionelle, kirkelige rammer. Vi arbejder derfor tæt sammen med de pårørende for at sikre, at hver detalje bliver taget hånd om, så der bliver arrangeret en respektfuld og mindeværdig handling for den afdøde.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der skal betales for udlejning af kapellokalerne, hvis afdøde ikke er medlem af folkekirken. Der kan også være en kapelafgift, hvis der er tale om et kommunalt kapel eller et krematorium kapel.

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. 

Har du spørgsmål?

Ring til os på 70 25 25 33

Bedemand Minna A. Christensen BedreBegravelse
Minna Angelo Christensen

Minna har mere end 10 års erfaring som bedemand og har tidligere været bedemand i en lokal bedemandsforretning på Sjælland.

Hun er uddannet inden for psykologi, sorg og krise, hvilket hun bruger i dialogen med de pårørende og planlægningen af begravelser og bisættelser.

Bedemand Christian Holm BedreBegravelse
Christian Holm

Christian har mere end 13 års erfaring som bedemand og fungerer som daglig leder i BedreBegravelse.dk

Han var med til at stifte BedreBegravelse tilbage i 2010, og han har derfor indgående erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser over hele landet.