Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Begravelse hos Jehovas Vidner

Står du overfor at arrangere en begravelse eller bisættelse for et medlem af Jehovas Vidner? Hos BedreBegravelse er vi klar til at hjælpe og rådgive dig gennem hele forløbet.

Begravelser og bisættelser for medlemmer af Jehovas Vidner bærer et særligt præg af enkelthed og respekt for deres tro. Hos BedreBegravelse forstår vi vigtigheden af at overholde disse særlige ønsker og traditioner, som er dybt forankret i medlemmernes religiøse overbevisninger.

Bisættelses- og begravelsesproces

Begravelser og bisættelser for medlemmer af Jehovas Vidner er ofte kendetegnet ved deres enkelthed, hvor højtideligheden omkring kisten er minimal. Traditionelt indebærer dette en udsyngning fra plejehjemmet eller en kort afsked i kapellet, efterfulgt af en mindehøjtidelighed. Denne kan finde sted i den lokale rigssal, hjemmet eller direkte ved graven, hvis der er tale om kistebegravelse. Langt de fleste medlemmer af Jehovas Vidne bliver dog bisat, hvor en urne nedsættes på de ukendtes fællesgrav uden familiens deltagelse.

For udenforstående er det her vigtigt at forstå, at ingen andre end Jehova må helliggøres. Det er også derfor, at man for eksempel ikke fejrer fødselsdage eller laver en højtidelighed over kisten inden for denne trosretning. I stedet kan der arrangeres en “højtidelighed” efter, at der er jordfæstet eller brændt, hvor afdøde kan blive mindet og hyldet for sin ankomst til himmeriget. Disse højtideligheder fokuserer på at mindes den afdøde uden prangende elementer, da overdreven hyldest anses for at være upassende inden for denne tro.

Ceremonier afholdes typisk i rigssalen, hvor der lægges vægt på bibelske fortællinger om døden og opstandelsen. Disse sammenkomster er åbne for alle, også dem udenfor trossamfundet, og inkluderer taler, fællessang og en afsluttende bøn. Vigtigt er det, at pengegaver og overdådige blomsterdekorationer frarådes, da det ikke stemmer overens med trosretningens normer.

Valg af bedemand og arrangement

Hos BedreBegravelse har vi stor erfaring med at arrangere bisættelser og begravelser for medlemmer af Jehovas Vidner, hvor vi tilbyder skræddersyede løsninger for familierne af Jehovas Vidner. Vores bedemænd er indforståede med behovet for diskretion og respekt for trossamfundets skikke. Vi tilbyder bistand ved alle praktiske foranstaltninger fra afhentning på hospice, plejehjem eller privatadresse til det endelige arrangement ved rustvognen. Vores service inkluderer håndtering af alle nødvendige dokumenter og koordinering med lokale faciliteter, hvilket sikrer en værdig og respektfuld afsked med den afdøde.

Vi er her for at støtte dig i denne vanskelige tid med respekt for de særlige ønsker og krav, der følger med en begravelse eller bisættelse for et medlem af Jehovas Vidner. Vores erfarne team står til rådighed for at sikre, at alle detaljer behandles med den største omhu og respekt for både de pårørende og den afdøde. Kontakt os for en uforpligtende samtale om dine ønsker og behov i forbindelse med bisættelsen eller begravelsen.

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. 

Har du spørgsmål?

Ring til os på 70 25 25 33

Bedemand Minna A. Christensen BedreBegravelse
Minna Angelo Christensen

Minna har mere end 10 års erfaring som bedemand og har tidligere været bedemand i en lokal bedemandsforretning på Sjælland.

Hun er uddannet inden for psykologi, sorg og krise, hvilket hun bruger i dialogen med de pårørende og planlægningen af begravelser og bisættelser.

Bedemand Christian Holm BedreBegravelse
Christian Holm

Christian har mere end 13 års erfaring som bedemand og fungerer som daglig leder i BedreBegravelse.dk

Han var med til at stifte BedreBegravelse tilbage i 2010, og han har derfor indgående erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser over hele landet.