Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Bisættelse 

En bisættelse er en ceremoni, hvor de pårørende tager afsked med afdøde, inden kisten køres til krematoriet. De pårørende kan efter kremeringen vælge at nedsætte urnen på en kirkegård eller skovkirkegård eller sprede asken. BedreBegravelse støtter og vejleder gennem hele forløbet.

Hvad sker der under en bisættelse?

En typisk bisættelse starter med en ceremoni, hvor familie og venner samles for at mindes og ære den afdøde. Ceremonien kan foregå både som en kristen handling i en kirke eller som en borgerlig eller anden religiøs handling i et kapel, afhængig af den afdødes og familiens ønsker.

I kirken foregår ceremonien i høj grad som ved en begravelse, blot uden den efterfølgende, direkte jordfæstelse og jordpåkastelsen på kirkegården. Ved en bisættelse foregår jordpåkastelsen i stedet i kirken, hvor præsten kaster jord på kisten tre gange med ordene: “Af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jord skal du genopstå.” Derefter lyder præstens velsignelse efterfulgt af salme og bøn. Ritualet i kirken eller i kapellet afsluttes med, at kisten bæres ud til rustvognen, mens kirken slår ni bedeslag. Efter den sidste afsked ved rustvognen, kører rustvognen væk.

Efter bisættelsen går der normalt 8-14 dage, før urnen bliver frigivet fra krematoriet til de pårørende. I den forbindelse kan de efterladte vælge at mødes til urnenedsættelse på en urnegravplads på en kirkegård eller skovkirkegård, eller de kan vælge at afholde en alternativ ceremoni, som for eksempel askespredning over havet. BedreBegravelse er også behjælpelig med ceremonien omkring urnenedsættelse eller anden afsked og kan vejlede de pårørende om hvilke muligheder, der findes, samt søge om eventuelle tilladelser.

Bisættelse - Kiste i rustvogn

Forskellen mellem bisættelse og begravelse

Hovedforskellen mellem en bisættelse og en begravelse ligger i håndteringen af den afdødes krop. Ved en begravelse bliver kisten med den afdøde sænket ned i jorden på en kirkegård, mens den ved en bisættelse kremeres/brændes. Valget mellem bisættelse og begravelse afhænger af personlige, kulturelle eller religiøse præferencer. Hos BedreBegravelse respekterer og støtter vi disse valg og sikrer, at ceremonien afspejler den afdødes og familiens ønsker.

Planlægning af en bisættelse

Planlægning af en bisættelse kan virke overvældende, særligt i en tid med sorg. Hos BedreBegravelse hjælper vi med at gøre processen mere overskuelig. Vi tilbyder rådgivning om alt fra valg af kiste og urne til arrangement af selve ceremonien. Vores mål er at ære den afdødes liv og ønsker på bedste vis.

En bisættelse er en personlig hyldest til den afdødes liv. Vi opmuntrer derfor pårørende til at inkludere personlige elementer, som musik, læsninger eller specielle ritualer, der afspejler den afdødes personlighed og liv. Vores erfarne rådgivere står klar til at hjælpe med at vælge de elementer, der bedst fortæller den afdødes historie.

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. 

Potrætbillede af Lene Vincent, bedemand BedreBegravelse
Lene Vincent

Lene har flere års erfaring som bedemand hos BedreBegravelse. Hun kan rådgive og arrangere en komplet bisættelse eller begravelse over hele landet.

For Lene er det vigtigt at være empatisk og lyttende, når hun taler med de pårørende for at sikre sig, at den sidste afsked bliver så personlig som muligt.

Bedemand Bente Rasmussen
Bente Rasmussen

Bente har flere års erfaring som bedemand. Hun sidder til hverdag på vores kontor i Fredericia, men har erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser i hele landet.

Det vigtigste for Bente er, at I føler jer godt hjulpet, og at hun er nærværende, så alle detaljerne kommer på plads.