Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Begravelsesguiden

Nyttig viden om begravelse og bisættelse

Her på siden finder du oplysninger og guides om alt fra økonomiske tilskud, valg af kiste og mulighederne for askespredning til havs. Du er velkommen til at kontakte os når som helst for en uforpligtende samtale.

Faq

Ofte stillede spørgsmål til begravelse & bisættelse

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om bisættelse og begravelse.

Vores erfaring spænder bredt, og vi arbejder tæt sammen med lokalkendte bedemænd for at sikre en værdig afsked, uanset om det er med eller uden en ceremoni. Vi hjælper med alt fra planlægning af den ønskede afsked til valg af kiste og urne, og vi informerer om mulighederne for at få op til 12.500 kr. i tilskud til begravelses- eller bisættelsesomkostninger.

Hver situation er unik, så vi står klar til at besvare dine spørgsmål og give personlig rådgivning alle dage på telefon 70 25 25 33 – både dag og nat. Du kan altid kontakte en vagthavende bedemand ved akut behov.

Hvad er en begravelse?

En begravelse er som oftest en kirkelig ceremoni, hvor de pårørende tager afsked med og mindes den afdøde. Denne type af ceremoni afsluttes med, at den afdøde bliver begravet i en kiste på en af kirkegårdens gravsteder.

Begravelser kan som udgangspunkt være både religiøse og ikke-religiøse, dog tager langt størstedelen udgangspunkt i den kristne tro.

En bisættelse er en ceremoni, hvor de pårørende tager afsked med afdøde, inden kisten køres til krematoriet. De pårørende kan efter kremeringen vælge at nedsætte urnen på en kirkegård eller skovkirkegård eller sprede asken til havs.

En bisættelse kan være enten religiøs eller ikke-religiøs og kan finde sted både i eller uden for folkekirken.

Hovedforskellen mellem en bisættelse og en begravelse ligger i håndteringen af den afdødes krop. Ved en begravelse bliver kisten med den afdøde efter handlingen i kirken nedsænket i jorden på en kirkegård, mens den ved en bisættelse kremeres/brændes. Ved en bisættelse kan urnen senere nedsættes på et gravsted, eller asken kan spredes til havs.

Valget mellem bisættelse og begravelse afhænger af personlige, kulturelle eller religiøse præferencer. 

Ja, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, eller hvis familien ønsker en ceremoni uden religiøst indhold, er det muligt at arrangere en borgerlig ceremoni. Denne kan afholdes i et kapel, i naturen eller et andet sted med særlig betydning for den afdøde eller familien.

I Danmark skal afdøde have udtrykt et ønske om askespredning til havs, enten mundtligt eller skriftligt. Asken skal spredes over åbent hav eller en større fjord, mindst 200 meter fra land.

En bisættelse hos BedreBegravelse koster fra cirka 8.900 kr., men prisen kan variere baseret på forskellige faktorer såsom valg af kiste, type af ceremoni og valg af andre bedemandstjenester. Du kan via vores online prisberegner beregne prisen ud fra egne præferencer og ønsker til ceremonien.

Det er vigtigt at bemærke, at udgifter til kirkegård, krematorium og leverancer fra eksterne leverandører ikke er inkluderet i denne pris og kan variere afhængigt af det specifikke krematorium, kirkesogn og valg af ydelser. Disse ekstraudgifter skal overvejes for at få et fuldt overblik over de samlede omkostninger ved bisættelsen.

I Danmark kan du søge om økonomisk hjælp til dækning af udgifter i forbindelse med bisættelse eller begravelse. Dette er også kendt som “begravelseshjælp”. Støttens størrelse afhænger af afdødes formue og omstændigheder.

Hos BedreBegravelse tager vi os af hele ansøgningsprocessen for begravelseshjælp, så du kan koncentrere dig om at mindes din kære. Vi sørger for at indsende alle nødvendige dokumenter og håndterer korrespondancen med myndighederne, så du får den støtte, du er berettiget til.

Ved afhentning i hjemmet vil en læge først konstatere døden og udfærdige en dødsattest. Derefter ankommer BedreBegravelse for at foretage afhentningen. Som en del af afhentningen sørger bedemanden for at gøre afdøde i stand og iklæde dem det tøj, som familien ønsker, inden afdøde bliver lagt i kisten.

Familien får som en del af afhentningen mulighed for at tilbringe tid med den afdøde, hvis de ønsker, før kisten forsegles og bæres ud til den ventende rustvogn.

En begravelseskiste er designet til at blive nedsat i jorden og leveres derfor med et forstærket kistelåg, som kan modstå de kræfter, kisten udsættes for under jordfæstelsen. Man vil derfor opleve en prisdifference på begravelses- og bisættelseskister.

‘Min Sidste Vilje’ er et værktøj fra BedreBegravelse, der gør det muligt for dig at udtrykke dine ønsker og præferencer for din egen begravelse eller bisættelse. Det giver klarhed og ro i sindet for dine efterladte, da det er med til at sikre, at dine tanker om din afsked er tydeliggjorte og forståelige.

‘Min Sidste Vilje’ er ikke juridisk bindende på samme måde som et testamente. Det er dog en dybdegående måde at videregive dine ønsker til dine nærmeste på. Familier stræber ofte efter at opfylde disse ønsker så nøjagtigt som muligt.

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. 

Potrætbillede af Lene Vincent, bedemand BedreBegravelse
Lene Vincent

Lene har flere års erfaring som bedemand hos BedreBegravelse. Hun kan rådgive og arrangere en komplet bisættelse eller begravelse over hele landet.

For Lene er det vigtigt at være empatisk og lyttende, når hun taler med de pårørende for at sikre sig, at den sidste afsked bliver så personlig som muligt.

Bedemand Bente Rasmussen
Bente Rasmussen

Bente har flere års erfaring som bedemand. Hun sidder til hverdag på vores kontor i Fredericia, men har erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser i hele landet.

Det vigtigste for Bente er, at I føler jer godt hjulpet, og at hun er nærværende, så alle detaljerne kommer på plads.