Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Askespredning 

Askespredning over havet er en unik og mindeværdig måde at sige farvel på. Hos BedreBegravelse forstår vi, hvor vigtig den sidste afsked er, og vi står klar til at hjælpe og rådgive dig gennem hele forløbet.

Askespredning er en meget personlig og symbolsk måde at sige farvel til en nær på, og i Danmark er interessen for denne type bisættelse voksende. Askespredning over havet vælges blandt andet til af dem, der søger en alternativ afsked, hvor afdøde måske ikke har ønsket en ceremoni med et religiøst islæt, eller i tilfælde hvor havet har fyldt meget gennem afdødes liv.

Hjælp gennem hele forløbet

Hvis man som pårørende ønsker at gennemføre en askespredning, er der en række love og regler, man skal forholde sig til. I Danmark skal afdøde blandt andet have tydeliggjort et ønske om askespredning til søs, enten mundtligt eller skriftligt, før man som pårørende kan vælge denne type afsked. Hvis afdøde ikke har nedskrevet sit ønske om askespredning, kan man som pårørende dog stadig opnå dispensation fra begravelsesmyndigheden, forudsat at man underskriver en tro- og loverklæring på, at det var afdødes ønske​​.

Selve askespredningen må i Danmark ikke finde sted på land, men skal i stedet foregå over åbent hav eller en større fjord, hvor asken skal spredes mindst 200 meter fra land. Derfor foretages askespredninger altid fra en båd eller et skib. Derudover benyttes et særligt askerør udstyret med en åbning til denne type afsked, da disse gør det let at kontrollere askespredningen.

Da der er en række juridiske aspekter forbundet med askespredning, er det afgørende, at familier, der vælger denne type afsked, får professionel vejledning og støtte gennem hele processen for at sikre, at alle juridiske og personlige aspekter bliver håndteret korrekt. BedreBegravelse kan bistå i denne proces, idet vi hjælper med at arrangere alle nødvendige tilladelser, så I kan vide jer sikre på, at afskeden samt askespredningen overholder gældende love og regulativer.

To pårørende udfører askespredning til havs

En personlig og unik afsked

At vælge askespredning over havet er en stor beslutning, og hos BedreBegravelse er vi dedikerede til at gøre denne oplevelse så håndgribelig og mindeværdig som muligt. Vores team står klar til at håndtere alt papirarbejdet, så I trygt kan gå i gang med den videre planlægning af ceremonien.

Hos BedreBegravelse ved vi, at hver afsked er unik, og vi anbefaler jer derfor også at skabe en ceremoni, der afspejler afdødes personlighed og liv. Det kan omfatte valg af bestemte steder til askespredningen, musikvalg eller andre personlige præferencer, som kan gøre ceremonien endnu mere mindeværdig.

Efter selve askespredningen kan vi hjælpe med at arrangere mindesmærker, hvis dette ønskes. Dette kan inkludere opsætning af en mindeplade eller et andet symbol, der repræsenterer afdødes liv og arv.

Hos BedreBegravelse er det vores mål at gøre dette forløb så smidigt og meningsfuldt som muligt, mens vi respekterer både afdødes ønsker og familiens behov. Lad os hjælpe med at skabe en værdig og mindeværdig afsked.

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. Ring til os på 70 25 25 33 eller skriv til os i chatten nedenfor.

Har du spørgsmål?

Vi er online på chatten

Minna Angelo Christensen

Minna har mere end 10 års erfaring som bedemand og har tidligere været bedemand i en lokal bedemandsforretning på Sjælland.

Hun er uddannet inden for psykologi, sorg og krise, hvilket hun bruger i dialogen med de pårørende og planlægningen af begravelser og bisættelser.

Christian Holm

Christian har mere end 13 års erfaring som bedemand og fungerer som daglig leder i BedreBegravelse.dk

Han var med til at stifte BedreBegravelse tilbage i 2010, og han har derfor indgående erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser over hele landet.